Mikä on DIAS?

DIAS-kuvitus.pngDIAS on asuntokaupan digitaalinen kaupankäyntijärjestelmä, joka kokoaa yhteen asuntokaupan kaikki osapuolet. DIASia hyödyntävän kiinteistönvälittäjän ei tarvitse jonottaa aikaa pankkiin, vaan kaupoista voi sopia suoraan ostajan ja myyjän kanssa. Kaupat allekirjoitetaan sähköisesti, joten kaupan toteutuminen ei ole sidottu aikaan ja paikkaan. Kun kaupantekotilaisuuksia pankin kanssa ei tarvitse varata eikä osakekirjoja tilata, vapautuu välittäjän aikaa siihen olennaisimpaan, eli asiakkaiden palvelemiseen ja asuntojen välittämiseen.

DIASia hyödyntävä välittäjä hoitaa myyntitoimeksiannon samaan tapaan kuin ennenkin käyttäen omaa välitysjärjestelmäänsä. Kauppa lähetetään välitysjärjestelmästä DIASiin, kun kaupan ehdot on ostajan ja myyjän kanssa sovittu ja kauppakirja on valmis. Kauppakirjaa ei enää tarvitse lähettää pankeille etukäteen sähköpostitse.

Asiakaspalvelun tukiportaalissa on kuvattu yleiset ohjeet DIAS-kaupan tekemiseen. Huomaa, että tämän lisäksi välitysyritykselläsi tai välitysjärjestelmälläsi voi olla ohjeita ja rajoituksia, jotka sinun tulee ottaa huomioon.

Tukea DIAS-kaupoille saat meiltä

Liitteet