Milloin kauppa lähetetään DIASiin?

DIAS-kaupan voi aloittaa heti, kun kaupan ehdot on ostajan ja myyjän kanssa sovittu ja kauppakirja on valmis. Kauppakirjaa ei lähetetä pankkiin etukäteen sähköpostitse, vaan pankki hoitaa kaupan valmistelun ja tarkastuksen osana DIAS-prosessia.

Huomioithan, että kaupan käynnistyksen jälkeen ei voi mitään tietoja DIASissa enää muuttaa, joten olethan tarkkana syöttämiesi tietojen oikeellisuuden suhteen ja lataat kauppakirjan lopullisessa muodossaan. Mikäli kaupan käynnistyksen jälkeen on tarpeen tehdä tietoihin muutoksia, kauppa tulee keskeyttää ja käynnistää alusta uudelleen.

Muista lähettää kauppa ajoissa

Pankit käsittelevät DIASiin lähetetyt kaupat lähetysjärjestyksessä. Tämä on hyvä muistaa ruuhka-aikoina. Erityisesti kuun vaihteessa on suositeltavaa lähettää kaupat hyvissä ajoin, esimerkiksi seitsemää pankkipäivää ennen tavoiteltua allekirjoituspäivää. Huomioithan, että jos aloitat kaupan liian kireällä aikataululla, esimerkiksi kaksi päivää ennen tavoiteltua allekirjoituspäivämäärää, on mahdollista, ettei aikataulua ole mahdollista toteuttaa.

Huomioithan myös mahdolliset pyhäpäivät ja pankkien lyhennetyt aukiolot, jotka voivat vaikuttaa kaupan käsittelyn etenemiseen. 

Katso myös: Kaupan vaiheet ja käsittelyajat