Kauppakirja ja vaaditut liitteet

DIAS-kaupalle tulee kauppakirjan lisäksi lisätä kaupan tyypistä riippuen tietyt dokumentit, jotka on kuvattu alla.

Kauppakirjan liitteet

Mikäli kaupan toteuttamiseksi vaaditaan puolison suostumus, hanki suostumus erillisenä dokumenttina. Puolison suostumus vaaditaan kirjallisena. Kirjallisen suostumuksen tulee olla pätevä ja asiallisesti kirjoitettu. Suostumus lähetetään kaupan liitteenä DIASiin kaupan käynnistämisen yhteydessä.

Huomioi erityisesti

Kaikki kauppakirjan liitteet näkyvät sekä myyjille että ostajille kaupan allekirjoitusvaiheessa.

Muita pakollisia kauppakirjan liitteitä ei ole. Voit kuitenkin lisätä kauppakirjalle liitteitä oman harkintasi mukaan. Selvitä myös tarvittaessa, mikä on oman välitysketjusi ohjeistus DIAS-kauppojen liitteille.

Skannattu osakekirja

Mikäli kaupan kohteen osakekirja on myyjän hallussa (ei lainan vakuutena), tulee välittäjän lisätä kaupalle skannattu kopio osakekirjasta. Tämä dokumentti näytetään ainoastaan DIAS-kaupan pankeille.

Isännöitsijäntodistus

Suosittelemme isännöitsijäntodistuksen lisäämistä yksilöitynä liitteenä. Jos tiedät, että todistus on esimerkiksi ostajan ja myyjän kautta toimitettu jo pankeille, ei sen lähettäminen uudelleen ole välttämätöntä. Yksilöity isännöitsijäntodistus näytetään ainoastaan DIAS-kaupan pankeille.

Tekniset rajoitukset

Kaikkien tiedostojen tulee olla PDF-muotoisia.

Kaikkien tiedostojen lataamista koskevat rajoitukset:

• Tiedostonimessä sallitaan kirjaimet, numerot, alaviiva (_), piste (.), pilkku (,), yhdysviiva (-) ja välilyönti ( )
  • Tiedoston koko: maks. 8 Mt
  • Ei saa olla salattu PDF (tiedosto pitää saada auki ilman salasanaa)

Kauppakirjaa koskevat lisäksi seuraavat rajoitukset:

• Ei saa olla digitaalisesti allekirjoitettu PDF
  • Ei saa olla kopiosuojattu PDF (kysyy salasanaa, jos tekstiä yrittää kopioida)

Kuolinpesät

Kuolinpesäkauppoihin vaadittavat liitteet löydät täältä.