Allekirjoitusvaihe

Huomioi erityisesti

Allekirjoitusvaiheen käynnistää aina välittäjä omasta välitysjärjestelmästään. Kun välittäjä käynnistää allekirjoitusvaiheen, lähetetään kaupan osapuolille automaattisesti kutsut allekirjoittamaan kaupan dokumentit. Kaupan osapuolilla on 24 tuntia aikaa käydä allekirjoittamassa. 

Allekirjoituspalvelussa näytetään kaikille osapuolille samat dokumentit ja liitteet. Kutsut lähetetään välittäjän omaan välitysjärjestelmään syöttämiin sähköpostiosoitteisiin.

Suosittelemme varmistamaan ennen allekirjoitusprosessin käynnistämistä kaupan osapuolilta, että he pystyvät hoitamaan allekirjoitukset 24 tunnin aikarajan puitteissa. Mikäli allekirjoituksia ei ehditä tekemään 24 tunnin kuluessa allekirjoitusvaiheen käynnistyksestä kauppa täytyy keskeyttää ja aloittaa alusta uudelleen. 

Kaupan osapuolet pääsevät allekirjoituspalveluun myös suoraan syöttämällä internetselaimeensa osoitteen sign.dias.fi. Allekirjoituspalveluun tunnistaudutaan omilla pankkitunnuksilla. 

Välittäjä saa tiedon kaupan toteutumisesta välitysjärjestelmään, kun kaikki kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet. Allekirjoitettu kauppakirja on kaupan osapuolten ladattavissa allekirjoituspalvelussa (sign.dias.fi) 30 päivän ajan allekirjoitusten jälkeen.