DIAS-kauppojen tarkastusten tavoiteaika

DIAS-kauppojen tarkastusten tavoiteaika on 5 pankkipäivää

Lähtökohtaisesti DIAS-kauppa on valmis allekirjoitettavaksi noin viiden pankkipäivän kuluttua kaupan lähettämisestä DIASiin. Yksittäisen kaupan valmistelun kesto on asiakas- ja pankkikohtainen. Kestoa voi pidentää esimerkiksi myyjän lainojen uudelleenjärjestelyt, ostajan keskeneräiset lainaneuvottelut, ostajan tarve muille vakuuksille ostettavan kohteen lisäksi tai viime hetken muutokset lainoihin.

Kauppa on suositeltavaa lähettää DIASiin mahdollisimman ajoissa. Mieluiten heti, kun kauppakirja on valmis. Erityisesti kuun vaihteessa on suositeltavaa lähettää kaupat hyvissä ajoin, esimerkiksi seitsemän päivää ennen tavoiteltua allekirjoituspäivää.

Mikäli kaupan tarkastukset eivät onnistu tavoiteaikataulussa, välittäjä saa asiasta ilmoituksen sähköpostitse ja välitysjärjestelmässä näkyy tieto, ettei pankki pysty suorittamaan tarkastusta tämän kaupan kohdalla tavoiteaikataulussa. Pankit ovat näissä tapauksissa yhteydessä asiakkaisiinsa.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä DIASin asiakaspalveluun sähköpostitse asiakaspalvelu@dias.fi tai puhelimitse 010 201 1190.

Lue myös:

DIAS-kaupan vaiheet
Kaupan vaiheet ja käsittelyajat