Ostajan tarkistuslista

Oletko tekemässä DIAS-asuntokauppaa? Tämän tarkistuslistan avulla voit varmistua, että olet tehnyt kaikki vaadittavat asiat ja olet valmis allekirjoittamaan DIAS-kaupan. 

Oletko lukenut kauppakirjan huolellisesti läpi? 

  • Muista lukea kauppakirja huolellisesti läpi kun saat sen tarkastettavaksi välittäjältä. Ilmoitathan mahdollisista virheistä tai epäselvistä kohdista viipymättä välittäjälle. 

Oletko allekirjoittanut luottoasiakirjat? 

  • Ennen luottoasiakirjan allekirjoitusta sinun tulee sopia pankkisi kanssa lainan yksityiskohdista ja muista kaupoilla tehtävistä toimista. 
  • Jos et ole varma oletko allekirjoittanut vaadittavat asiakirjat, olethan yhteydessä pankkiisi. 

Onko lainasi vakuudet kunnossa? 

  • Jos asuntolainalle tulee muita vakuuksia kuin ostettava kohde, tulee näiden yksityiskohdat olla sovittuna ennen laina-asiakirjojen allekirjoitusta. Huomioithan, että vierasvakuudenantajalla on 14 vrk peruuttamisoikeus, mikäli hän allekirjoittaa asiakirjat sähköisesti. Tämä voi viivästyttää lainan nostoa. 

Onko sinulla voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja verkkopankkitunnukset? 

  • Tulet allekirjoittamaan kauppakirjan ja liitteet käyttäen verkkopankkitunnuksiasi. Varmista ennen allekirjoitusvaiheen alkamista, että sinulla on vahva sähköinen tunnistautuminen käytössäsi. Mikäli sinulla ei ole käytössä vahvaa sähköistä tunnistautumista, olethan yhteydessä pankkiisi.