Allekirjoitettu kauppakirja

Allekirjoitettu asunto-osakkeen kauppakirja on kaupan osapuolten ladattavissa allekirjoituspalvelussa (sign.dias.fi) 30 päivän ajan sen jälkeen, kun kaikki kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet kauppakirjan.

Kauppakirjan pääsee lataamaan tunnistautumalla allekirjoituspalveluun ja avaamalla oman kaupan tiedot etusivulta.

Allekirjoituspalvelussa kauppa näkyy ”Valmis” tilassa ja sen saa avattua klikkaamalla ”Avaa”.

Osapuolet voivat ladata dokumentit valitsemalla ”Lataa kaikki”. Ne latautuvat käyttäjän laiteelle, josta ne voi avata ja tallentaa itselleen tai tulostaa.

Välittäjä saa allekirjoitetun kauppakirjan omasta välitysjärjestelmästään allekirjoitusten jälkeen.

Kaupan kaikki muut dokumentit välittäjä saa myös välitysjärjestelmästään viimeistään siinä vaiheessa, kun myyjän pankki on tehnyt osakekirjaan siirtomerkinnän ja skannannut osakekirjan DIASiin.