Ostajan tarkistuslista

Oletko tekemässä DIAS-kiinteistökauppaa? Tämän tarkistuslistan avulla voit varmistua, että olet tehnyt kaikki vaadittavat asiat ja olet valmis allekirjoittamaan DIAS-kaupan. 

Oletko lukenut kauppakirjan huolellisesti läpi? 

  • Muista lukea kauppakirja huolellisesti läpi kun saat sen tarkastettavaksi välittäjältä. Ilmoitathan mahdollisista virheistä tai epäselvistä kohdista viipymättä välittäjälle. 

Oletko allekirjoittanut luottoasiakirjat? 

  • Ennen luottoasiakirjan allekirjoitusta sinun tulee sopia pankkisi kanssa lainan yksityiskohdista ja muista kaupoilla tehtävistä toimista. 
  • Jos et ole varma oletko allekirjoittanut vaadittavat asiakirjat, olethan yhteydessä pankkiisi. 

Onko lainasi vakuudet kunnossa? 

  • Jos asuntolainallesi tulee muita vakuuksia ostettavan kohteen lisäksi, tulee tähän liittyvistä järjestelyistä sopia viimeistään kaupan valmisteluvaiheessa suoraan pankkisi kanssa. Huomioithan, että kaikkien vakuudenantajien tulee allekirjoittaa tarvittavat asiakirjat pankin kanssa ja lainan tulee olla pankissa nostovalmis, jotta kauppa voi pankin puolesta edetä allekirjoitusvaiheeseen.

Onko sinulla voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja verkkopankkitunnukset? 

  • Tulet allekirjoittamaan kauppakirjan ja liitteet käyttäen verkkopankkitunnuksiasi. Varmista ennen allekirjoitusvaiheen alkamista, että sinulla on vahva sähköinen tunnistautuminen käytössäsi. Mikäli sinulla ei ole käytössä vahvaa sähköistä tunnistautumista, olethan yhteydessä pankkiisi tai teleoperaattoriisi.