DIASin asiointipalvelu

Asiointipalvelu tarjoaa kaupan osapuolille paremman näkyvyyden DIAS-kauppaan helpottaen välittäjän työtä.

Lisätietoja kaupan osapuolille: DIASin asiointipalvelu - Ohjeita ostajalle ja myyjälle

Asiointipalvelussa kaupan osapuolet

  • voivat seurata kaupan vaiheiden etenemistä aina pankin valmistelusta kaupan valmistumiseen
  • saavat ohjeita ja lisätietoa DIAS-kaupan etenemisestä
  • allekirjoittavat asunto-osakekaupan kauppakirjan ja kiinteistökaupassa kaupan valtuutukset
  • voivat tarkastella kauppakirjaa ennen ja jälkeen allekirjoitusten
  • löytävät välittäjän yhteystiedot

Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. DIAS-kauppa näkyy palvelussa kolme kuukautta kaupan valmistumisesta.

Milloin ostajat ja myyjät voivat käyttää asiointipalvelua?

DIAS-kauppa on nähtävissä asiointipalvelussa, kun välittäjä on käynnistänyt DIAS-kaupan omasta välitysjärjestelmästään. Kaupan osapuolet saavat kaupan käynnistyksen yhteydessä DIASin lähettämän sähköpostin, jossa heille kerrotaan DIASin asiointipalvelusta.

Miten voin kertoa asiakkaalle DIASin asiointipalvelusta?

DIASin asiointipalvelu tukee välittäjää asiakasviestinnässä ja asiakaskokemuksen rakentamisessa. Suosittelemme kertomaan DIAS-kaupan mahdollisuudesta ja DIASin asiointipalvelusta jo toimeksiantosopimusta tehtäessä tai ostotarjouksen tekemisen yhteydessä.

”Voit seurata kauppasi etenemistä osoitteessa asiointi.dias.fi. Näet palvelusta ohjeita ja lisätietoja DIAS-kaupan eri vaiheisiin sekä voit tarkastella kauppakirjaa. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.”

Esimerkkikuvia asiointipalvelusta

Asiointipalveluun kirjaudutaan asiointi.dias.fi aloitussivulta. Asiointipalvelusta jokainen kaupan osapuoli voi helposti tarkastaa oman kauppansa tilan ja seurata sen etenemistä vaihe vaiheelta. 

Kirjautuminen_asiointipalveluun.png Valmisteluvaihe_kaupantila_asiointipalvelussa.png

Lisätietoja kaupan yksittäisestä vaiheesta palvelussa pääsee katsomaan klikkaamalla haluamaansa vaiheen nimeä. Kaupan allekirjoitusvaiheen ollessa käynnissä, asiointipalvelussa on ilmoitus käyttäjälle, että hänen toimiaan vaaditaan ja "Siirry allekirjoittamaan" -painike, josta hän pääsee allekirjoittamaan.

Lisatiedot-kaupan-vaiheesta.png Siirry_allekirjoittamaan_asiointipalvelussa.png

Osana allekirjoituksia tulee käyttäjän hyväksyä tarvittavat valtuutukset. Allekirjoittaminen vaatii käyttäjän vahva tunnistautumisen allekirjoituksen hyväksymiseksi.

allekirjoita_kauppakirja.png Tunnistaudu_allekirjoittaaksesi.png

Kun käyttäjän allekirjoitus on rekisteröitynyt kaupan tietoihin kerrotaan käyttäjälle hänen allekirjoituksen onnistumisesta ja hän näkee muiden kaupan osapuolten allekirjoitusten tilan. Kun viimeinen kaupan osapuoli on allekirjoittanut kauppakirjan, niin kauppa on syntynyt, palvelu onnittelee asuntokaupoista ja kaupan asiakirjat ovat ladattavissa Asiakirjat-välilehdeltä. Ladattavissa on allekirjoitettu kauppakirja ja sen mahdolliset liitteet sekä kopio siirtomerkitystä osakekirjasta silloin, kun kohteeseen liittyy paperinen osakekirja.

  Allekirjoitus_onnistui_odotetaan_muita_allekirjoitusia.png Allekirjoitukset_valmistuneet.png

Kerro kaupasta muille -nappi ohjaa käyttäjän julkiselle jaa.dias.fi -sivustolle, josta käyttäjä pääsee helposti lataamaan DIAS-kaupasta kertomiseen sopivia materiaaleja sosiaalisen median päivityksiin.