DIASin asiointipalvelu

Osoitteessa asiointi.dias.fi voit seurata kauppasi etenemistä reaaliajassa.

DIASin asiointipalvelusta näet

  • tietoa kauppasi tilasta ja sen etenemisestä vaihe vaiheelta
  • ohjeita ja lisätietoja kaupan eri vaiheista
  • kauppakirjasi ennen ja jälkeen allekirjoitusten
    • asunto-osakkeen kaupassa ostaja näkee kopion siirtymerkitystä osakekirjasta kaupan valmistuttua
  • ohjeistuksen allekirjoitusvaiheeseen
  • välittäjäsi yhteystiedot

Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. DIAS-kauppa näkyy palvelussa kolme kuukautta kaupan valmistumisesta.

Siirry asiointipalveluun

Asiointipalvelu.jpg

Milloin voin käyttää asiointipalvelua?

Kauppasi näkyy asiointipalvelussa sen jälkeen kun välittäjäsi on käynnistänyt kaupan omasta järjestelmästään. Saat tästä tiedon DIASin lähettämän sähköpostiviestin kautta.

Palveluun on mahdollista kirjautua jo aikaisemminkin, mutta tällöin näet etusivulla tekstin “Sinulla ei ole yhtään käynnissä olevaa DIAS-kauppaa”.

Onko sinulla kysyttävää DIAS-kauppaasi liittyen?

Kauppakirjaan, kaupan ehtoihin tai kaupan etenemiseen liittyvissä kysymyksissä suosittelemme ensisijaisesti olemaan yhteydessä välittäjääsi. Mikäli kauppasi ei näy asiointipalvelussa tai sinulla on palvelun käyttöön liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Esimerkkikuvia asiointipalvelusta

Asiointipalveluun kirjaudutaan asiointi.dias.fi aloitussivulta. Asiointipalvelusta jokainen kaupan osapuoli voi helposti tarkastaa oman kauppansa tilan ja seurata sen etenemistä vaihe vaiheelta. 

  Kirjautuminen_asiointipalveluun.png Valmisteluvaihe_kaupantila_asiointipalvelussa.png

Lisätietoja kaupan yksittäisestä vaiheesta pääsee katsomaan klikkaamalla haluamansa vaiheen nimeä. Kaupan allekirjoitusvaiheen ollessa käynnissä asiointipalvelu ohjaa käyttäjän allekirjoittamaan kauppakirjan "Siirry allekirjoittamaan" -painikkeen kautta.

Vanha_valmisteluvaihe_ohjeistus.png Siirry_allekirjoittamaan_asiointipalvelussa.png

Allekirjoita kauppakirja -näkymässä käyttäjä pääsee tarkastamaan allekirjoitettavat liitteet klikkaamalla “Näytä” -painiketta. Osana allekirjoituksia tulee käyttäjän hyväksyä tarvittavat valtuutukset. “Allekirjoita” -painikkeen painamisen jälkeen, palvelu vaatii käyttäjältä vahvan tunnistautumisen allekirjoituksen loppuunsaattamiseksi.

allekirjoita_kauppakirja.png Tunnistaudu_allekirjoittaaksesi.png

Kun käyttäjän allekirjoitus on rekisteröitynyt kaupan tietoihin kerrotaan käyttäjälle hänen allekirjoituksen onnistumisesta ja hän näkee muiden kaupan osapuolten allekirjoitusten tilan. Kun viimeinen kaupan osapuoli on allekirjoittanut kauppakirjan, kauppa on syntynyt, palvelu onnittelee asuntokaupoista ja kaupan asiakirjat ovat ladattavissa Asiakirjat-välilehdeltä. Ladattavissa on allekirjoitettu kauppakirja ja sen mahdolliset liitteet sekä kopio siirtomerkitystä osakekirjasta silloin, kun kohteeseen liittyy paperinen osakekirja.

  Allekirjoitus_onnistui_odotetaan_muita_allekirjoitusia.png Allekirjoitukset_valmistuneet.png

Kerro kaupasta muille -nappi ohjaa käyttäjän julkiselle jaa.dias.fi -sivustolle, josta käyttäjä pääsee helposti lataamaan DIAS-kaupasta kertomiseen sopivia materiaaleja sosiaalisen median päivityksiin.