DIASin asiointipalvelu

Osoitteessa asiointi.dias.fi voit seurata kauppasi etenemistä reaaliajassa.

DIASin asiointipalvelusta näet

  • tietoa kauppasi tilasta ja sen etenemisestä vaihe vaiheelta
  • ohjeita ja lisätietoja kaupan eri vaiheista
  • kauppakirjasi ennen ja jälkeen allekirjoitusten
  • Ohjeistuksen DIAS-kiinteistökaupan allekirjoituksiin
    • kaupan valtuutukset allekirjoitetataan asiointipalvelussa (asiointi.dias.fi)
    • kauppakirja allekirjoitetaan Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa (kiinteistoasiat.fi)
  • välittäjäsi yhteystiedot

Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. DIAS-kauppa näkyy palvelussa kolme kuukautta kaupan valmistumisesta.

Siirry asiointipalveluun

Asiointipalvelu.png

Milloin voin käyttää asiointipalvelua?

Kauppasi näkyy asiointipalvelussa sen jälkeen kun välittäjäsi on käynnistänyt kaupan omasta järjestelmästään. Saat tästä tiedon DIASin lähettämän sähköpostiviestin kautta.

Palveluun on mahdollista kirjautua jo aikaisemminkin, mutta tällöin näet etusivulla tekstin “Sinulla ei ole yhtään käynnissä olevaa DIAS-kauppaa”.

Onko sinulla kysyttävää DIAS-kauppaasi liittyen?

Kauppakirjaan, kaupan ehtoihin tai kaupan etenemiseen liittyvissä kysymyksissä suosittelemme ensisijaisesti olemaan yhteydessä välittäjääsi. Mikäli kauppasi ei näy asiointipalvelussa tai sinulla on palvelun käyttöön liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Esimerkkikuvia asiointipalvelusta

Asiointipalveluun kirjaudutaan asiointi.dias.fi aloitussivulta. Asiointipalvelusta jokainen kaupan osapuoli voi helposti tarkastaa oman kauppansa tilan ja seurata sen etenemistä vaihe vaiheelta. 

Kirjautuminen_asiointipalveluun.png Valmisteluvaihe_ohjeteksti.png

Lisätietoja kaupan yksittäisestä vaiheesta palvelussa pääsee katsomaan klikkaamalla haluamaansa vaiheen nimeä. Kaupan allekirjoitusvaiheen ollessa käynnissä asiointipalvelu ohjaa käyttäjän ensin allekirjoittamaan kaupan valtuutukset "Siirry allekirjoittamaan" -painikkeen kautta. Ohjeistus sekä linkki kauppakirjan allekirjoittamiseen Kiinteistövaihdannan palvelussa näkyvät käyttäjälle valtuutusallekirjoitusten valmistuttua. Kaupan osapuolet kutsutaan vuorollaan allekirjoittamaan kauppakirja ennalta määrätyssä järjestyksessä.

Valmisteluvaihe_ohjeteksti.png Siirry_allekirjoittamaan_valtuutukset.png

Allekirjoita valtuutukset näkymässä kaupan osapuolelle näytetään häneltä kiinteistökaupassa vaadittavat valtuutukset, jotka hänen on hyväksyttävä rastimalla ruudut jokaisen valtuutuksen osalta ennen valtuutusten allekirjoittamista. Allekirjoitus tehdään tunnistautumalla uudelleen valtuutusten allekirjoittamiseksi.

Allekirjoita_valtuutukset.png Tunnistaudu_valtuutusallekirjoitus.png

Tunnistautumisen jälkeen käyttäjä saa tiedon valtuutusten allekirjoittamisen onnistumisesta ja näkee myös allekirjoitusten tilan. Kun kaikki kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet valtuutukset, niin kauppa siirtyy automaattisesti kauppakirjan allekirjoitusvaiheeseen, jossa osapuolet allekirjoittavat jokainen omalla vuorollaan Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa. Linkki kauppakirjan allekirjoitukseen näkyy osapuolelle, kun hänen allekirjoitustaan odotetaan.

Valtuutusallekirjoitus_onnistui.png Siirry_KVP_allekirjoitukseen.png

Kaikkien allekirjoitettua kauppakirjan KVP:ssa kauppa on syntynyt ja allekirjoitetut dokumentit liitteineen ovat ladattavissa asiointipalvelusta. DIAS kiinteistökaupassa ostajan tulee tehdä varainsiirtoveroilmoitus Verohallinnolle, asiointipalvelu muistuttaa ja ohjeistaa ostajaa myös tästä. 

  Kauppakirja_allekirjoitettu_ostaja.png jaa_kuva_DIAS-kaupastasi.png

Kerro kaupasta muille -nappi ohjaa käyttäjän julkiselle jaa.dias.fi -sivustolle, josta käyttäjä pääsee helposti lataamaan DIAS-kaupasta kertomiseen sopivia materiaaleja sosiaalisen median päivityksiin.