DIASin asiointipalvelu

Osoitteessa asiointi.dias.fi voit seurata kauppasi etenemistä reaaliajassa.

DIASin asiointipalvelusta näet

  • tietoa kauppasi tilasta ja sen etenemisestä vaihe vaiheelta
  • ohjeita ja lisätietoja kaupan eri vaiheista
  • kauppakirjasi ennen ja jälkeen allekirjoitusten
    • asunto-osakkeen kaupassa ostaja näkee kopion siirtymerkitystä osakekirjasta kaupan valmistuttua
  • ohjeistuksen allekirjoitusvaiheeseen
  • välittäjäsi yhteystiedot

Palveluun tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. DIAS-kauppa näkyy palvelussa kolme kuukautta kaupan valmistumisesta.

Siirry asiointipalveluun

Asiointipalvelu.jpg

Milloin voin käyttää asiointipalvelua?

Kauppasi näkyy asiointipalvelussa sen jälkeen kun välittäjäsi on käynnistänyt kaupan omasta järjestelmästään. Saat tästä tiedon DIASin lähettämän sähköpostiviestin kautta.

Palveluun on mahdollista kirjautua jo aikaisemminkin, mutta tällöin näet etusivulla tekstin “Sinulla ei ole yhtään käynnissä olevaa DIAS-kauppaa”.

Onko sinulla kysyttävää DIAS-kauppaasi liittyen?

Kauppakirjaan, kaupan ehtoihin tai kaupan etenemiseen liittyvissä kysymyksissä suosittelemme ensisijaisesti olemaan yhteydessä välittäjääsi. Mikäli kauppasi ei näy asiointipalvelussa tai sinulla on palvelun käyttöön liittyviä kysymyksiä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Esimerkkikuvia asiointipalvelusta

Asiointipalveluun kirjaudutaan asiointi.dias.fi aloitussivulta. Asiointipalvelusta jokainen kaupan osapuoli voi helposti tarkastaa oman kauppansa tilan ja seurata sen etenemistä vaihe vaiheelta. 

Asiointipalvelu.png  Kaupan-yleisnakyma.png

Lisätietoja kaupan yksittäisestä vaiheesta palvelussa pääsee katsomaan klikkaamalla haluamaansa vaiheen nimeä. Kaupan allekirjoitusvaiheen ollessa käynnissä, asiointipalvelussa on suora linkki allekirjoituspalveluun ja ilmoitus käyttäjälle, että hänen toimiaan vaaditaan. 

Lisatiedot-kaupan-vaiheesta.png  Allekirjoitusvaiheen-nakyma.png

Kun kauppa on osapuolten osalta valmis, palvelussa onnitellaan asuntokaupoista ja kaupan asiakirjat ovat ladattavissa Asiakirjat-välilehdeltä. Ladattavissa on allekirjoitettu kauppakirja ja kauppakirjan mahdolliset liitteet sekä kopio siirtomerkitystä osakekirjasta silloin, kun kohteeseen liittyy paperinen osakekirja.

Kaupan-asiakirjat.png  Kauppa-osaltasi-valmis.png